Deze website gebruikt enkel functionele cookies. Door verder gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies. Lees ook onze privacyverklaring.

Sluiten

Drachten, Smallingerland

In november 2022 werd in opdracht van de gemeente Smallingerland en in samenwerking met het Wetterskip Fryslân de natuurinfotafel bij het nieuw te ontwikkelen broekbos naast de wijk De Drait in Drachten geplaatst.

In het najaar van 2019 zijn enkele percelen van de polder ten westen van de wijk De Drait in Drachten opnieuw ingericht. Het is de bedoeling dat zich hier in de komende jaren een broekbos zal gaan ontwikkelen, dat regenwater kan opvangen en vasthouden. Dit project is ontstaan vanuit het Gemeentelijk Waterplan 2017-2020. Een belangrijke doelstelling voor het stedelijk gebied is voor de komende decennia het regenwater langer vast te houden om zo wateroverlast te vookomen en het aantal draaiuren van gemalen te beperken.

Op de tafel komen verschillende onderwerpen over waterbeheer, klimaatverandering en broekbossen aan bod. En worden ook voorbeelden gegeven hoe je zelf mee kan helpen om de veranderingen van het klimaat het hoofd te bieden. En alle soorten die we in dit gebied verwachten stellen zich voor. Bij de vogels is de mogelijkheid om te luisteren naar hun zang. Deze opnamen zijn gemaakt door Peter Boesman (XenoCanto).

Wat is hier te zien?

Deze tafel werd mede mogelijk gemaakt door: