Deze website gebruikt enkel functionele cookies. Door verder gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies. Lees ook onze privacyverklaring.

Sluiten

Kostverloren

Op 3 juni 2021 werd in opdracht van de gemeente Groningen de natuurinfotafel bij de vijver in de wijk Kostverloren te Groningen geplaatst.

Deze vijver heeft in de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan en heeft nu een meer natuurlijk uiterlijk gekregen. De oevers zijn veranderd, zodat het voor veel soorten makkelijker is het water te bereiken. Daarnaast zijn er op enkele plaatsen ondiepere delen gemaakt, waardoor er meer variatie in begroeiing kan ontstaan. Al deze aanpassingen maken dat de biodiversiteit in en rond deze vijver in de komende jaren groter zal worden. 

De tafel is een grote zoekkaart van verschillende planten en dieren van het gebied. Wanneer je soorten tegenkomt in het gebied, kun je op de tafel kijken hoe de soort heet. Op de website kun je extra informatie vinden van al deze soorten. Op de website houden we de komende jaren ook bij hoeveel (nieuwe) soorten in het gebied aanwezig zijn, oftewel de effecten van de aanpak op de biodiversiteit.

Wat is hier te zien?

Deze tafel werd mede mogelijk gemaakt door: