Deze website gebruikt enkel functionele cookies. Door verder gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies. Lees ook onze privacyverklaring.

Sluiten

Landgoed Blanckenborch Noordlaren

Ter afronding van het dertig jaar durende landinrichtingsproject in het buitengebied van Haren is een informatietafel geplaatst. Op 10 maart 2017 is deze tafel feestelijk onthult door de eigenaren van het landgoed familie Buist, gedeputeerde Henk Staghouwer, commissievoorzitter Pieter van Veen en burgermeester van Haren Pieter van Veen.

De tafel staat aan de Pollselaan tussen het Noordlaarderbos en Golfterrein De Poll. De Pollselaan vormt de grens van de Westerlanden en de Besloten Venen. De Westerlanden zijn onderdeel van het beekdal van de Drentsche Aa. De Besloten Venen zijn in 2015-2016 hersteld tot natte verbindingszone tussen de Hunze en de Drentsche Aa, waarbij ook het Pollmeer vorm heeft gekregen. Deze tafel is vormgegeven door Prolander en geeft wandelaars en fietsers een mooie plek voor een rustpauze in dit schitterende gebied. Op de tafel kan de bezoeker informatie vinden over de omgeving en de uitgevoerde werkzaamheden.

Deze tafel werd mede mogelijk gemaakt door: