Deze website gebruikt enkel functionele cookies. Door verder gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies. Lees ook onze privacyverklaring.

Sluiten

Godlinze

Begin 2019 werd in opdracht van de Landschapsbeheer Groningen de cultuurinfotafel in het dorp Godlinze in de provincie Groningen onthuld (klik op de kaart). 

De tafel is geplaats in het kader van het project Groninger Wierdedorpen. Godlinze, een wierdedorp in noordoost Groningen, is rond de tweede eeuw voor Christus onstaan op een oeverwal. De tafel vertelt het verhaal van de onstaansgeschiedenis van dit wierdedorp. Daarnaast wordt ook stil gestaaan bij het landschap rondom dit dorp en opgravingen die in de buurt zijn uitgevoerd.

Nieuw op deze tafel is het gebruik van Augmented Reality. Door een speciale app te downloaden, is het mogelijk om een onderdeel van de tafel te scannen. Op het scherm van je telefoon of tablet verschijnt dan extra informatie die als het ware boven de tafel zweeft (zie ook foto's hieronder).

Deze tafel werd mede mogelijk gemaakt door: