Ecoduct Meedenpad Groningen

Op 12 maart 2016 is over de N46 (Oostelijke ringweg Groningen) bij Kardinge een ecoduct geplaatst. Het ecoduct vervult een dubbele functie: fietspad en natuurbrug. Door het steeds drukker wordende verkeer en de aanleg van steeds meer wegen, wordt het voor dieren steeds moeilijker om veilig van A naar B te komen. Jaarlijks worden duizenden dieren door auto's overreden. Dankzij dit ecoduct wordt het voor dieren weer mogelijk veilig de N46 over te steken.

Aan de noordkant van de N46 staat de picknicktafel (scroll op de kaart om te zoomen). Op deze tafel wordt aan kinderen kort de functie van het ecoduct uitgelegd. Daarnaast kan men op de verschillende segmenten kennis maken met de dieren die het ecoduct waarschijnlijk het meest gaan gebruiken.

A

Wat is hier te zien?

Natuurinfotafel Groningen ecoduct Kat+Hond

Hond & Kat

Canis lupus familiaris & Felis sylvestris catus

Bekijken

Nieuws

Het is gelukt!

Eind juli 2017 zijn de eerste pootafdrukken van een ree gevonden. Daarmee is het doel van het ecoduct, het veilig laten oversteken van wild over de ringweg, behaald.

Inmiddels is het ecoduct op een natuurlijke manier ingericht, zodat de dieren op een beschutte manier kunnen oversteken. Hopelijk gaan nu ook andere soorten snel gebruik maken van dit mooie ecoduct.

Livestream

Zodra dit ecoduct helemaal af is, plaatsen we in samenwerking met The Fieldwork Company ook een cameraval. Het apparaat zal ons vertellen welke dieren het ecoduct echt gebruiken! Dit filmpje geeft alvast een voorproefje.

Deze tafel werd mede mogelijk gemaakt door:
Samenwerkingspartner Bureau Biota Fieldwork Company
The Fieldwork Company
Samenwerkingspartner Bureau Biota Zoogdiervereniging
De Zoogdiervereniging