Natuureducatie

Natuureducatie

Om mensen enthousiast te maken en te houden voor de natuur, is het belangrijk dat ze ook kennis hebben over de natuur. Bureau Biota deelt daarom graag haar kennis uit. Hier kan op verschillende manieren uitvoering aan worden gegeven. Wij bieden verschillende cursussen, excursies en lezingen met een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Enkele voorbeelden zijn: een cursus libellenlarvenhuidjes determineren, excursie herkenning libellen, dagvlinders en sprinkhanen, lezing over kleine waardevolle wateren of een lezing over microscopisch leven. Daarnaast heeft Bureau Biota meegewerkt aan verschillende boeken en informatievoorzieningen.

Cursussen, lezingen en excursies

Cursussen en excursies Bureau Biota

Bureau Biota kan over verschillende onderwerpen cursussen, excursies en lezingen aanbieden. Het onderwerp, de inhoud en de duur worden afgestemd met de klant.

Meer lezen

Boeken & Media

Door medewerking van Bureau Biota zijn verschillende boeken gepubliceerd. Daarnaast maken wij ook foto's en filmpjes van verschillende planten en dieren. Met name ook van macrofauna en zooplankton.

Meer lezen

Informatievoorzieningen

Naast het actief overbrengen van informatie, bieden wij ook de mogelijkheid om informatievoorzieningen te plaatsen waar mensen tijdens een wandeling of fietstocht langs komen.

Meer lezen