Boeken

Bureau Biota heeft meegewerkt aan verschillende boeken. In 2012 werd de eerste Fotogids Larvenhuidjes van Libellen gepubliceerd, waarvan inmiddels ook een tweede druk is verschenen. Deze fotogids is een determinatiegids voor de huidjes die achtergelaten worden, wanneer een libellenlarven uitsluipt en een volwassen libel wordt. Daarnaast werd ook een Fotogids Larven van Libellen gepubliceerd, dat een unieke kijk geeft in de onderwaterfase van het leven van libellen. Ook werd de redactie van de libellenatlas Fryslân door Bureau Biota gedaan.

Verder heeft Bureau Biota afspraken met de KNNV Uitgeverij gemaakt om twee boeken te schrijven over het Nederlandse plankton (plantaardig en dierlijk). Er zal een boek (fotogids) worden geschreven over het fytoplankton en zoöplankton in de Nederlandse zoute wateren en een boek (fotogids) over het fyto- en zoöplankton van de Nederlandse zoete wateren.

Hieronder ziet u een overzicht van de boeken waaraan Bureau Biota heeft bijgedragen.

Larvenhuidjes van libellen

Fotogids Larvenhuidjes van Libellen
Eerste druk, 2012

Media

Tijdens alle onderzoeken die door Bureau Biota worden uitgevoerd, komen we regelmatig interessante soorten tegen die op foto en op film worden vastgelegd. Ook algemene soorten zijn op de gevoelige plaat vastgelegd. Daarnaast hebben wij ook voor de Stichting Beeld en Geluid een groot aantal filmpjes gemaakt van macrofauna en zooplankton. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van foto- en filmbeelden.

Zoetwater leven

Klik op de foto voor een filmpje van microscopisch leven.

Vertigo moulisiana

Zeggenkorfslak

Vertigo moulisiana

Mycrasterias sp.

Graphoderus bilineatus

Gestreepte waterroofkever

Graphoderus bilineatus